novini.mk
 

Македонска берза

Вредност на акциите за ден 31.10.2014

Шифра на ХВ / ИздавачПросечна ценаПромена
ALK - Алкалоид Скопје4,900.000-0.190%
GRDN - Градинар Охрид310.0000.000%
GRNT - Гранит Скопје540.0000.120%
KMB - Комерцијална банка Скопје2,167.970-0.090%
MABI - АДУТ Македонија Битола1,000.0000.000%
MPT - Макпетрол Скопје22,500.0000.000%
MTUR - Македонијатурист Скопје3,800.0002.700%
OHB - Охридска банка АД Скопје1,835.0002.970%
POPK - Попова Кула Демир Капија16.0000.000%
REPL - Реплек Скопје56,500.0001.620%
RMDEN05 - Р.Македонија - денационализација 0597.9001.450%
RMDEN06 - Р. Македонија - денационализација 0697.0001.240%
SBT - Стопанска банка Битола1,400.0000.000%
SPAZ - Скопски Пазар Скопје9,000.0000.670%
STB - Стопанска банка Скопје297.6804.450%
STBP - Стопанска банка Скопје350.0000.000%
STIL - Макстил Скопје80.000-2.440%
TNB - НЛБ Тутунска банка Скопје5,000.0000.000%
TPLF - Топлификација Скопје798.4600.060%
UNI - Универзална Инвестициона Банка Скопје599.4100.740%
VITA - Витаминка Прилеп8,290.0002.960%
VRDR - Вардар с. Брвеница Тетово10.0000.000%

Важно!!!
- Времето на објавување на веста кое е прикажано, е време кога веста е внесена во Novini.mk
- Сите вести на Novini.mk се преземени од други медиуми, и затоа Novini.mk не презема никаква одговорност за точноста на информациите кои се објавуваат.